Stevecolle nopea tiedonsiirto ja tietojen prosessointi ovat operoinnin perusta

Satamaoperointiin sekä huolintaan erikoistuneella Steveco Oy:llä tietotekniikka on keskeisessä osassa logistiikkaketjua. Logistiikan valtavasta määrästä kertovat vuoden 2020 luvut: tavaraa käsiteltiin 11,3 miljoonaa tonnia ja kontteja puolestaan 481 704 kappaletta. Yhtiö on valinnut toimitusketjuaan tukemaan HP:n tietokoneet, joita se on hankkinut jo pidemmän aikaa kotkalaiselta HP-asiantuntijalta, Datamix Kotka Ky:ltä.

Steveco on Suomen suurin satamaoperaattori, joten yhtiöllä on iso vastuu ja rooli maamme tavaraliikenteen liikuttamisessa sekä huoltovarmuuden varmistamisessa. Vaikka ihminen vielä vastaa trukin ja nosturin liikuttamisesta, taustalla on kuitenkin paljon automatisoituja tapahtumia, mikä mahdollistaa saumattoman ja sujuvan toimitusketjun. Tietotekniikka on avainasemassa tässä ketjussa.

”Jokainen työvaihe vaatii tietojenkäsittelyltä nopeaa ja luotettavaa toimintaa. Jos konekuski ei saa päätteelleen tietoa mikä on seuraava siirrettävä tavara, toiminta pysähtyy”, kertoo Steveco Oy:n järjestelmäasiantuntija Karri Kangas.

Tietotekniikan kustannukset ilmi, kun tekniikka ei toimi

Nopea tiedonsiirto ja tietojen prosessointi ovat Stevecolla erityisen kriittisiä toimintoja, sillä työvaiheet seuraavat nopeasti toisiaan. Mahdolliset viiveet ketjussa kertautuvat ja kasautuvat ketjun myöhemmissä vaiheissa, mikä aiheuttaa ruuhkia. Tällöin aikataulussa pysyminen on haasteellista.

”Ehdoton edellytys tällaisen kellontarkan koneiston käynnissä pitämiselle on luotettavasti toimiva ja kestävä tietotekniikka. Tietotekniikan todellinen kustannus käy ilmi silloin, kun se ei toimi”, korostaa Kangas.

”Meille on ensiarvoisen tärkeää, että käyttämämme teknologia on luotettavaa ja kestävää. Ongelmatapauksissa huollon tulee olla nopeasti saatavilla ja osaavaa. Tämän yhdistelmän olemme löytäneet Datamix Kotkasta, jolla on erinomainen asiantuntemus toimintaympäristöstämme. Saamme heiltä ammattitaitoista palvelua nopeasti. Olemme oppineet myös luottamaan Datamixin asiantuntijoiden suosituksiin tietokoneista ja näytöistä sekä erityisnäppäimistöistä ja etätöissä käytettävistä kuulokkeista. Datamixissä yhdistyy mielestämme kolme tärkeää asiaa: Paikallisuus, palvelun laatu ja rautainen ammattitaito”, Kangas summaa.

Takana pari vuosikymmentä yhteistyötä

Yhteistyö Datamixin kanssa alkoi vuonna 2002 ylläpitosopimuksella ja vuosien saatossa laajentunut kattamaan myös tietotekniikan laitetoimitukset. Steveco on käyttänyt useita vuosikymmeniä HP:n työasemia, joissa käytetään monenlaisia sovelluksia perustoimisto-ohjelmistoista yritykselle suunniteltuihin tuotannonjärjestelmiin. Tällä hetkellä käytössä on tehokkaat Intel i7- tai i9-suorittimilla varustetut HP EliteBook -kannettavat sekä HP EliteDesk SFF- sekä HP EliteDesk mini i5 -pöytäkoneet. Tehotyöasemissa puolestaan luotetaan HP ZBook -kannettaviin ja HP Z -pöytäkoneisiin. Peruspöytämalleissa pieni koko on etu, mutta liityntöjä pitää olla riittävästi. Kannettavissa puolestaan tulee olla laadukas näyttö ja sisäinen sim-korttipaikka.

”HP:n työasemien laatu on ollut hyvä, ja huoltopalvelut ovat toimineet moitteettomasti, jos niitä on joskus tarvinnut. Laitteilla on hyvä hinta-laatusuhde”, toteaa Kangas.

Alkuperäinen julkaisu löytyy täältä.